Hoe ontwikkel je een sterke leercultuur?

0

Succesvolle organisaties passen zich voortdurend aan veranderende situaties aan. Hoe regelen ze het? Eén ding is zeker: er is een sterke leercultuur. In november is Smart Industry gestart met de training ‘Naar een lerende organisatie’. Het biedt handvatten om smart industry hubs, smart industry fieldlabs, bedrijfs- of onderwijsorganisaties stapsgewijs te ontwikkelen tot lerende organisaties.
In een serie workshops weten deelnemers niet alleen wat ze als individu kunnen, wat ze als team kunnen, wat de motiverende factoren zijn, maar ook welke stappen gezet kunnen worden bij het inrichten van een organisatie en dat is voor de organisatie.Je leert ook wat het betekent. Leiderschapsstijl. Daarnaast is er een module gewijd aan Smart Industry Fieldlabs die zich richt op het adviseren van bedrijven over deze vraagstukken. Op deze blog lees je meer over de inhoud van de workshop. Ook kun je veel leren van de kennis en initiatieven van andere deelnemers.

Van de kantine tot de werkplaats
Een van de deelnemers aan de training, VHM Maquinaria de Ens, zag zich genoodzaakt als kroonmaat de eetkamer naar de werkplaats te verplaatsen zodat hij de meter en de helft kon onderhouden. Door inzicht in het werkproces zijn nieuwe ideeën ontstaan ​​voor het stellen van vragen, het delen van kennis onder medewerkers en het verbeteren van het productieproces. Het geeft ook meer informatie en begrip over het werk van anderen.

Related Posts