Dit zijn de trends in de smart industry in 2021

0

De ontwikkeling rond de slimme industrie gaat sneller dan ooit. Waar moet de maakindustrie op letten als ze het serieus willen nemen?
Stel je een fabriek voor die big data combineert met kunstmatige intelligentie (AI) en alle productieprocessen voortdurend worden geoptimaliseerd. Procesoptimalisatievoorstellen worden eerst virtueel “getest” in een digital twin (digitale simulatie van het productieproces). En de robot nam het zware en repetitieve werk van productie en assemblage over. Metalen 3D-printers maken daarentegen prototypes en individuele componenten voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden.
Deze onderhoudsactiviteiten worden sneller en proactiever uitgevoerd naarmate de mogelijkheid van predictief onderhoud toeneemt, waardoor onderhoudsbehoeften nauwkeurig kunnen worden voorspeld. Dit gebeurt met behulp van geavanceerde sensortechnologie, het Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie.
Er is geen muziek van de toekomst
Toekomstige muziek? Absoluut niet. Veel van deze technische mogelijkheden zijn al reëel en worden gegroepeerd onder de term ‘slimme industrie’. Deze veelomvattende term verwijst echter eigenlijk naar alle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en automatisering en is een begrip van grote containers. Dit maakt het voor veel ondernemers in de maakindustrie moeilijk om het onderwerp voldoende specifiek te maken. Waar begin je slimme industrie? En: Wat werkt in mijn maakindustrie? Bovendien gaat het om een ​​grote meerjarige investering waarvan de specifieke voordelen niet altijd direct duidelijk zijn. Dit veroorzaakt de koude voeten die veel fabrikanten nodig hebben.
Wil je echter de strijd met je klanten niet verliezen, dan is het verstandig om de mogelijkheden op het gebied van smart industry te verkennen. Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen op dit gebied? En waar moeten fabrikanten op letten als ze met smart industry aan de slag willen?

Related Posts